Welcome to my world

If you happen to enter here,I'll trap you within my heart.

The fay asked me a long time ago: "Will it be a black or a white masque?That"s only for you to decide..."

Will you stay by my side 'till I find the answer?

It may as well be in your own heart.
Will you open your heart for me?

duminică, 16 octombrie 2011

STRAINUL (partea I)


Ce cauti, atat de adanc in albul ninsorii? Pe cine vrei sa dezgropi? Ce amintiri? Mai bine uita tot, tot, tot...
Nici nu mai auzi huruitul greu al motorului. Trupul tau de metal aluneca prin tunelul caderii de zapada. Esti una cu avionul. Coplesitor.
Ai vrea sa vezi cerul, dar e alb, totul e alb, totul, totul.
Si, totusi,ce cauti atat de febril? Un strop de intuneric in caderea cenusie a zapezii. O pata de cerneala.
Iti aprinti o tigareta lunga, tinuta elegant intre mijlociul si inelarul mainii stangi.
Ai atatia ani in spate, ii porti, grei,pe umeri,te simti atat de batran. Si in fata? In fata ai o poteca de zapada albastrie, desprinsa din insusi corpul cerului, din insuti tine, straina. Ea straina tie, sau tu ei?
Nu mai vezi becurile rosii de avertizare din bord, e doar negru, esti doar o dara neagra pe fundalul caderii masive de zapada. O stea cazatoare, un fulg, poate, sau un fluture de nospte ratacit.
Si ai uitat totul, ai ingropat totul, amintiri atat de vechi. Ai uitat ca plutesti deasupra unei lumi vii, serpuitoare, nu stii decat sa zbori, cu apipile tale de metal intinse larg, cu pletele negre, usor crescute peste umeri, ravasite, cu sufletul liber, liber de tot trecutul, de tot viitorul si de tot prezentul. Aproape ca nu mai existi.
Esti tu, primul si ultimul om de pe Pamant. Si esti asa de calm, respiri asa de usor incat aproape cred ca ai adormit si acum visezi.
Oare, daca ai dormi, ce ai visa? Ai visa ca zbori, ca in fiecare noapte? Ai visa ca, zburand, te prabusesti in ocean si,cum mori, vezi fulgii de zapada cazand asupra ta, acoperindu-te, consumandu-te, absorbindu-te. Ai visa ca zbori. Si ai zbura mult,mult, pana ce vei fi uitat totul, si prezentul si viitorul si trecutul, da, mai ales trecutul.
Ai uita totul, totul, totul...
Pacat doar ca nu visezi.
Si acum realizezi dureros de lucid ca, peste cateva minute, poate secunde chiar, o sa te prabusesti in necunoscutul de desubt.
Dar continui sa zbori, asteptad moartea si, acum, asteptand sa mori, tot cerul dimprejurul tau a luat forma unei mari si unice taine care te leaga pe tine de pamant.
Da, printre atatea amintiri pe care vrei sa le uiti, nu ai putut uita ca trupul de metal al avionului decoleaza pentru un singur motiv, sa aterizeze.

XXX

Si a trecut atat de mult timp de atunci si, totusi, nu ai putut uita nimic.
Iar acum, despartit de ani, ai iesit din casa doar pentru ca zapada asta iti aminteste de cea de atunci.
Si acum poate ca ai vrea sa zbori, poate ca ai vrea sa visezi.
Dar, tu, oamenii nu au aripi, nu au.
Si, totusi, ce cauti, atat de adanc in albul ninsorii? Pe cine vrei sa dezgropi? Ce amintiri?
Nu crezi ca ar fi mai bine daca ai uita totul, totul?
Si ninsoarea continua sa se adune, peste trupul tau de metal plutind in apa rece, peste trupul tau intins pe pamant. Singur, atat de singur. Strainul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu